Sağlık Köşesi

Ana Sayfa
Sağlık Köşesi
Sağlık Rehberi
18 Nisan 2025 Cuma

Kronik ağrılara yüksek teknolojiyle çözüm

Kronik sırt, bel, bacak ya da kol ağrıları nedeniyle yaşam kalitesi düşen, günlük aktivitelerini yerine getiremeyen ve ağrı kesicilere bağımlı hale gelen hastalar için umut verici bir çözüm artık mümkün.
28 Mart 2022 Pazartesi

Gençlik Aşısı İle Zamanı Durdurun

Gençlik Aşı Nedir, Nasıl Uygulanır? Son yılların en popüler estetik uygulamalarından olan gençlik aşısı içeriğindeki cilde nem sağlayan yapıtaşı molekülü hyalunorik asit ve beraberindeki vitamin, aminoasit ve peptit kompleksleri sayesinde cildi yeniden yapılandırarak rejuvenasyonuna, cildin elastikiyet kazanmasına destek olmaktadır. Gençlik aşısı düzenli 2 haftalık aralıklar ile en az 3 seans ve daha sonrasında da 6 ayda 1 ya da senede 1 olmak üzere idame kürler halinde uygulandığı takdirde antiaging etkisi ile kırışıklıkları azaltmakta ve çok büyük bir hasta memnuniyeti oluşturmaktadır. Uygulama ciltteki kolajen sentezini desteklediği için hastalarda daha sıkı, tonusu artmış, canlı bir cilt görünümü elde edilmektedir.
28 Mart 2022 Pazartesi

Tüp Bebek ve Aşılama Hakkında Merak Edilenler

1.Çocuk isteği olan çiftler ne zaman doktora başvurmalılar? 35 yaş altı kadınlarda 1 yıl, 35 yaş üstünde ise 6 ay korunmasız ilişkiye rağmen gebelik oluşmadıysa doktora başvurmalılar.
28 Mart 2022 Pazartesi

Güneş Çarpması Belirtileri ve Tedavisi

Güneş çarpması bireyin uzun süre boyunca yüksek sıcaklık altında kalmasından veya vücudun aşırı derecede ısı üretmesinden dolayı ortaya çıkan bir tablodur.
28 Mart 2022 Pazartesi

HİRSUTİSMUS (Kadınlarda Kıllanma Sorunu)

Hirsutizm; kıllanma, ergenlikten sonra kadınlarda aşırı erkek tipi kıl büyümesidir. Erkeklik hormonlarına bağlı yüz ve vücut bölgelerini yani bıyık ve sakal, kasık kılları, meme başı, kalçaları ve uylukları etkiler.
28 Mart 2022 Pazartesi

BACAK VARİSLERİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Halk arasında varis olarak bilinen venöz yetmezlik batı toplumlarında %20 gibi yüksek bir görülme oranına sahip bir hastalıktır. Kadın cinsiyet, uzun süreli ayakta kalmak veya oturmak, hormonal etkiler ve aile hikayesi önemli risk faktörleridir. Hastaların bacaklarında ağırlık ve yorgunluk hissi, ağrı ve gece krampları başlıca yakınmalardır. İleri dönemde çap artışı, şişlik, ciltte incelme ve parlaklaşma, renk değişikliği (pigmentasyon), dirençli kanamalar, zor iyileşen ülserasyonlar gibi daha ciddi tablolar karşımıza çıkabilir.
23 Mart 2022 Çarşamba

Hamileyken Evde Yapılabilecek Egzersizler

Hamilelikte egzersiz yapmak hamilelik sürecinizi daha kaliteli geçirmenizi sağlar. Aşağıda hamileyken evde yapılabilecek egzersiz örnekleri bulunmaktadır. Bu özel egzersizlerde ilk öğrenmeniz gereken temel duruştur.