Sağlık Köşesi
18 Ocak 2025 Cumartesi
Astım Hayatınızı Etkilemesin
Astım nedir, neden olur ve nasıl tedavi edilir? Astım belirtileri, tetikleyicileri ve nefes almayı kolaylaştıran yöntemler hakkında detaylı bilgi alın.
28 Mart 2022 Pazartesi
Diz Protezleri
Diz protezleri, diz kireçlenmesi hastalığında uygulanan bir tedavi yöntemidir. Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji hekimlerinden Op. Dr. Zafer SOYDAN diz kireçlenmesi ve diz protezi ameliyatı ile ilgili merak edilenleri sizler için anlattı. Diz Kireçlenmesi ( Gonartroz) Nedir? Gonartroz hastalığı, gerek idiopatik olarak gerekse de diz eklemini tutan çeşitli hastalıklara bağlı olarak diz ekleminin kıkırdak tabakasının ilerleyici ve geridönüşsüz olarak hasarlandığı hastalıktır. Diz kireçlenmesi, hastada çok ciddi fonksiyon bozukluğu, hareket kaybı, şiddetli ve tedaviye cevap vermeyen ağrıya yol açan, hastanın yaşam kalitesini bozan ve tedavi edilmediği takdirde sakatlayıcı da olabilen bir hastalık türüdür.
28 Mart 2022 Pazartesi
Mide Botoksu ile Kilo Vermek
Mide botoksu ile kilo vermek mümkün mü? Mide botoksu ile kaç kilo verilir? Mide botoksu ile ilgili sıkça sorulan soruları sizler için derledik. BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi’nde bulunan Genel Cerrahi bölümümüzde; ‘’Mide Botoksu’’ işlemi gerçekleştirilmektedir. Obezite tedavisi ve diğer sorularınız için obezite merkezimize başvurabilirsiniz. Obezite Neden Gelişir? İlk önce obezitenin neden geliştiğini anlatmak gerekir. Çok ender bazı hastalıklarının (hipotiroidi, böbreküstü bezi hastalıkları vb) dışında obezite en sık, fazla gıda tüketimine bağımlı olan bir hastalıktır. Sıklıkla bu hastalarda bozulmuş bir yeme alışkanlığı ve düzensiz bir yeme şekli vardır. Yemek vücuda enerji sağlamak amacı ile değil de bir hobi olarak veya bir alışkanlık olarak tüketilmeye başlamıştır. Bir defa yeme alışkanlığı bozulduğunda ne yazık ki tekrar düzeltmek oldukça güçtür. Kişiler diyetlere uyum sağlamakta oldukça zorlanmaktadır.
28 Mart 2022 Pazartesi
Normal Doğum
Normal doğum kadınların sıklıkla korktuğu ancak hem anne hem de bebek için daha faydalı olduğu bilinen doğum şeklidir. Kadınların normal doğum ile ilgili merak ettikleri için Kadın Hastalıkları ve Doğum hekimlerimizden Op. Dr. Suat KARATAŞ bu konuda sıkça sorulan soruları cevapladı. Normal Doğum ile ilgili Sıkça Sorulan Sorular 1- Normal Doğum Nedir ve Nasıl Gerçekleşir? Normal doğum (vajinal doğum), fetüsün yani bebeğin ister vaktinden önce ister doğum zamanında doğal yol olan vajenden çıkarılması, doğması durumudur. Normal (vajinal) doğum, annede doğum ağrıları yani rahimdeki kas kasılmaları ile başlayıp, rahim ağzını tıkayan mukus tıkacının (nişan) atılmasından sonra rahim ağzının tam açılıp, bebeğin doğum kanalından geçişi ve vajinadan atılması ile gerçekleşir. 2- Kimler Normal Doğum Yapabilir? Normal doğumu (vajinal doğum) , bazı istisnalar dışında tüm gebeler yapabilir. Bu istinai durumlar nelerdir?
28 Mart 2022 Pazartesi
Korona Virüsün Akciğerler Üzerine Etkileri ve Korunma Yolları
Korona virüs bir diğer deyişle COVID 19 akciğerleri hedef alan ve hastada solunum problemlerine yol açan bir virüstür. Zatürreye ve solunum yetmezliğine yol açan korona virüsün akciğerler üzerine etkileri ve korunma yolları ile ilgili bilinmesi gerekenleri hekimimiz Uzm. Dr. Gersi ALISHA anlattı: Korona Virüsün Akciğerler Üzerinde Etkisi 1. Korona Virüs COVID-19 Enfeksiyonunun Belirtileri Nelerdir? Korona virüsün en sık görülen belirtiler arasında; ateş, öksürük, nefes darlığı ve halsizlik yer almaktadır. Fakat hastalarda; ağızda tat bozukluğu, koku almada azalma, ishal, bulantı kusma, yaygın kas eklem ağrıları, baş ağrısı, boğaz ağrısı, göğüs ağrısı, balgamda kan gelmesi gibi çeşitli belirtiler görülebilir.
28 Mart 2022 Pazartesi
Bağışıklık Sistemimizi Güçlendirme Yolları
Bağışıklık Sistemi Nedir? Bağışıklık sistemi vücudumuzu enfeksiyonlara yol açabilen virüs, bakteri, mantar ve parazit gibi minik canlıların zarar verici etkilerine karşı koruyan bir sistemdir. Bağışıklık sisteminin görevleri arasında; zararlı organizmaların vücuda girmelerini engellemek ve eğer girecek olurlarsa bunları vücuda girdikleri yerde yok etmek, yayılmalarını engellemek ve geciktirmek en önemli yeri tutmaktadır. Bağışıklık sistemi vücudun kendi içerisinde ve dışarısındaki milyonlarca değişik düşmanı ve yabancı yapıyı tanıyıp ayırt edebilme yeteneğine sahiptir. Sağlıklı bir vücut karşılaştığı hastalık etkenleri ile ve yabancı maddelerle çoğunlukla tüm organizmaya belli etmeden baş etmektedir. Bağışıklık sisteminin en önemli ve hayati özelliklerinden biri “hatırlama” özelliğidir. Yaşam boyu devam eden bu özellik sayesinde birçok hastalığın tekrarlanması önlenmiş olur. Zaman içerisinde bağışıklık sisteminde gelişen zayıflıklar nedeniyle “hastalık” denilen tablolar ortaya çıkar.