Tıbbi Birimler
Kulak Burun Boğaz (KBB)
Kulak Burun Boğaz hastalıkları, tanı ve tedavi alanları:
Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Bölümü’nde; işitme, denge, koku ve tat alma gibi duyu organlarının yanı sıra ses ve konuşma, solunum ve yutma fonksiyonlarındaki bozukluklar, yüz ve boyunda kazalar, şekil bozuklukları ve tümörler sonucu oluşan şekil bozuklukları incelenir. KBB hastalıkları; kulakları, burnu, boğazı, baş ve boyun bölgesini etkileyen hastalıklardır. Bunlar arasında rinit (nezle), tonsilit (bademcik enfeksiyonu), orta kulak iltihabı, farenjit, kulak çınlaması ve işitme sorunları bulunmaktadır. Kulak, burun ve boğaz hastalıklarına; virüsler, bakteriler, mantarlar ya da alerjiler neden olabilmektedir. Hastalığın türüne bağlı olarak tedaviler farklılık gösterebilmektedir.
Poliklinik muayenelerinde endoskopi ve mikroskobik yöntemlerden yararlanılan Kulak Burun Boğaz Bölümü’nde bademcik, geniz eti, kulak tüpü, burun içi eğriliği, endoskopik sinüs cerrahisi gibi standart cerrahilerin yanı sıra, kulak zarı tamirine ve kronik orta kulak iltihaplarına yönelik ameliyatlar, ses hastalıklarına yönelik müdahaleler ve estetik burun ameliyatları da gerçekleştirilmektedir.
KBB Tanı ve Tedavi Alanları
Kulak Hastalıkları ve Cerrahisi
Bademcik ve Geniz Eti Hastalıkları
Burun Tıkanıklığı (Septum Deviasyonu Ve Konka Hipertrofisi)
Rinoplasti (Estetik Burun Cerrahisi)
Kulak Estetiği
Burun Kanaması
Kronik Sinüzit ve Endoskopik Sinüs Cerrahisi
Alerjik Rinit
Orta Kulak İltihapları
Gözyaşı Bezi Tıkanıklıkları
Konuşma ve Ses Hastalıkları
Gastroözofajeal Reflü Hastalığı
Baş Boyun Kanserleri
Baş Dönmesi ve Denge Bozuklukları
Horlama ve Uyku Apnesi
İşitme Kayıpları
Kulak burun boğaz (KBB) hastalıkları nelerdir?
Kulak hastalıkları ve tedavisi
Kulak enfeksiyonları (dış kulak ve orta kulak), baş dönmesi (vertigo tedavisi), timpanoplasti (kulak zarı ameliyatı), tinnitus tedavisi ( kulak çınlaması), işitme kaybı tanı ve tedavisi (odyometri), Meniere hastalığı, otoskleroz, kolesteatom, kulakta aşırı kir oluşumu, akustik nörinom, kulak nezlesi ve kulakta sıvı toplanması şeklinde sıralanabilir.
Burun hastalıkları ve tedavisi
Kronik burun tıkanıklıkları, sinüs hastalıkları, alerjik ve alerjik olmayan rinitler (nezleler), nazal polipler (burun polibi), burun estetiği (rinoplasti, septorinoplasti), koku duyusu kaybı, gözyaşı sisteminin burunla ilgili kısımlarının hastalık ve tedavileri, burun ve buruna komşu bölgelerin kitle ve tümörleri ile kötü huylu tümörleri de burun hastalıkları arasında sayılabilir.
Baş-boyun hastalıkları ve tedavisi
Bademcik enfeksiyonu, larenjit, faranjit, geniz eti, tükürük bezi taşları ve tümörleri, baş-boyun bölgesi iyi huylu tümörleri, baş- boyun bölgesi kanserleri, gırtlak (larenks) kanseri, ağız boşluğu kanseri, tükürük bezi hastalıkları, tiroid hastalıkları, ses hastalıkları, uyku hastalıkları, obstrüktif uyku apnesi baş boyun hastalıkları arasında bulunmaktadır.